Fascia stretching

Fascia is bindweefsel wat in het hele lichaam zit om alles mooi netjes bij elkaar te houden. Het zit binnen de spieren, tussen spieren onderling, in de gewrichten en onderhuids. Via zenuwweefsel staat fascia in verbinding met de hersenen en is 10x meer gevoelig dan de spieren. Daardoor is het mogelijk om fascia te trainen om soepelheid in het lichaam te garanderen. En anderzijds is het zo dat als fascia niet wordt getraind, er verstijving optreedt van en verklevingen binnen de gewrichten. De foamrol helpt om het fasciaweefsel te trainen door de hardheid van het materiaal, waardoor het mogelijk is om diep in het onderhuidse weefsel druk te geven. Het heeft daarvoor wel wat tijd nodig en vraagt dus regelmatige oefening op een correcte manier. De lessen Fascia Stretching worden gecombineerd met dynamische stretchoefeningen om een optimaal resultaat te bekomen. Je wordt begeleid door een kinesist.

Lidgeld

€ 130

Geboortejaar

Volwassenen

Maandag 14:00 – 15:00 Gevechtssportzaal 2

Meer gegevens Fascia stretching

Tijdens de les draag je kleding waarin je makkelijk kan bewegen en kan je een handdoek en water meebrengen. Tijdens de les doe je mee op sokken of blote voeten.
De foamrol wordt beschikbaar gesteld door Jong & Sportief.
Geen selectie nodig. Je kan voor deze groep inschrijven als je voldoet aan de voorwaarde achter ‘Geboortjaar’ op deze pagina.
Maandag 4 september 2023
Sporthal ’t Geleeg, Caimolaan 130, Leopoldsburg
Paul Verhoeven

Word vandaag nog Jong en Sportief

Om samen te bewegen en te beleven