1992 - 2001: De woelige jaren

Op 1 september 1972 start het eerste seizoen van Jong & Sportief. Tot dan is gymnastiek vereniging die dichts bij Leopoldsburg ligt in Beringen gevestigd. Op dat moment is Beringen nog geen fusie gemeente en telt ze nauwelijks half zoveel inwoners dan Leopoldsburg. Dit is de directe aanleiding om een eigen club op te richten.

Quote

van iemand

In seizoen 1992-1991 start Jong&Sportief met Trampoline.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiekverbond vraagt in 1993 Saltarella op te treden op haar 125 jarig jubileum in Den Haag.

Hetzelfde jaar organiseert Saltarella haar 1ste dansvoorstelling “Galleries-Ritueel-City Life” in het CC Leopoldsburg.

De twaalfjarige Kevin Thijs, lid van de keurgroep Trampoline, wordt in oktober 1994 geselecteerd voor het Belgisch team van het Jeugd Wereld Kampioenschap Trampoline & Tumbling in Portugal.

Quote

van iemand

Saltarella treed op ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het BOIC op een show waar Z.M. Koning Albert II en Koningin Paola te gast zijn. De groep krijgt eveneens een plaats op het podium van “Atlanta 96”, de show waarop de atleten voor de Olympische Spelen van dat jaar worden voorgesteld. Het geluk kan niet op als ze onder leiding van Mia Thijssens en Patty Janssen ook nog tweemaal winnen op het danstornooi van de Vlaamse Turnliga.

De shows van Jong & Sportief wekken jaar na jaar verbazing met de knappe decors en kwalitatieve nummers.

Vanaf 2000 staat Eddy Thijs aan het hoofd van Jong&Sportief.

Wanneer word jij Jong e Sportief?

Bewegen is altijd fijner samen