2002 - 2012: De nieuwe orde

Op 1 september 1972 start het eerste seizoen van Jong & Sportief. Tot dan is gymnastiek vereniging die dichts bij Leopoldsburg ligt in Beringen gevestigd. Op dat moment is Beringen nog geen fusie gemeente en telt ze nauwelijks half zoveel inwoners dan Leopoldsburg. Dit is de directe aanleiding om een eigen club op te richten.

Quote

van iemand

Tijdens de eerste jaren van het nieuwe millennium loopt Jong & Sportief gebukt onder de zware kosten van de verschillende afdelingen. Alex Beelen wordt voorzitter van Jong&Sportief en maakt samen met penningmeester Jos Nuttin een plan om de club terug op de rails te krijgen.

De keurgroepen worden afgebouwd. Onder impuls van Margaux Smekens komt er een nieuwe Keurgroep Meisjes.

Hetzelfde jaar treedt Saltarella op in het kader van het Gym Gala in één van de grootste evenementhallen van ons land: het Sportpaleis.

Quote

Van Iemand

In 2005 krijgt Jong & Sportief meer ruimte dankzij de nieuwe danszaal én turnhal die worden toegevoegd aan Sporthal ’t Geleeg. Het gemeentebestuur zorgt met deze uitbreiding dat de club voortaan lessen kan aanbieden in een kwalitatieve en aangepaste accommodatie.

In het kader van de nieuwe kwaliteitsnormen van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, worden de aangesloten verenigingen uitgenodigd een audit te ondergaan. Erik Kuenen wordt aangetrokken om de audit te coördineren. De audit resulteert in 2005 in het behalen van het IKGYM label.

In januari 2005 richt Jong & Sportief voor het eerst de Kampse Danscup in. Dit is een danswedstrijd in samenwerking met de Gymnastiek Federatie, die deel uitmaakt van het Danscircuit. Al na 2 edities zorgt de populariteit van de Kampse Danscup ervoor dat we het CC Leopoldsburg moeten inruilen voor het Casino in Beringen.

Op 2 juli 2010 wordt Saltarella gecontacteerd voor optredens ter gelegenheid van “I love Europe”, het spektakel dat het Belgisch voorzitterschap van de Europese Raad inleidt. Het evenement vindt plaats op het Luxemburgplein in aanwezigheid van de leden van de koninklijke familie en wordt live uitgezonden op televisie.

Wanneer word jij Jong e Sportief?

Bewegen is altijd fijner samen