2013 - 20211: De verbreding

Op 1 september 1972 start het eerste seizoen van Jong & Sportief. Tot dan is gymnastiek vereniging die dichts bij Leopoldsburg ligt in Beringen gevestigd. Op dat moment is Beringen nog geen fusie gemeente en telt ze nauwelijks half zoveel inwoners dan Leopoldsburg. Dit is de directe aanleiding om een eigen club op te richten.

Quote

Van Iemand

Jong&Sportief blijft vasthouden aan de beleidskeuze om een vereniging te zijn die kwaliteit aanbiedt en tegelijk financieel gezond wil zijn. Hierdoor haalt de club een goede score op elke driejaarlijkse IKGYM en Q4Gym audit.

De vereniging kiest vanaf nu resoluut voor kwaliteit in een financieel gezonde club. Ze gaat over van een feitelijke vereniging naar een VZW. Lesgevers worden gestimuleerd om een sport- of danstechnisch diploma te halen. Bestuursleden worden aangemoedigd om bij te scholen.

De rollen in het dagelijks bestuur worden afgelijnd en benoemd. Frida Husson en Armand Banckaert die het langst deel uit maken van de bestuur groep worden verantwoordelijk voor het toepassen van respectievelijk het kleding- en materiaalbeleid.

Quote

Van Iemand

De club wordt duidelijk gestructureerd in 3 afdelingen: Gymnastiek, Saltarella en Conditie. Elke afdeling heeft grote autonomie op sporttechnisch vlak. Aan het hoofd van de afdelingen staan Aliye Hellings, Mia Thijssens en Lode Denyft.

 

Quote ivm corona

Van Iemand

In de coronacrisis die de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 helemaal overhoop haalt en zorgt voor een financiële aderlating, weet Jong&Sportief stand te houden.

Wanneer word jij Jong e Sportief?

Bewegen is altijd fijner samen