1982 - 1991: De Groei

Op 1 september 1972 start het eerste seizoen van Jong & Sportief. Tot dan is gymnastiek vereniging die dichts bij Leopoldsburg ligt in Beringen gevestigd. Op dat moment is Beringen nog geen fusie gemeente en telt ze nauwelijks half zoveel inwoners dan Leopoldsburg. Dit is de directe aanleiding om een eigen club op te richten.

We zijn nooit bij de pakken blijven zitten. In 1983 splitst een deel van de vereniging af in een andere vereniging. Het jaar daarna organiseert Jong & Sportief de Europese kampioenschappen Trampoline & Tumbling voor Juniores.

Jos Beelen

Strubbelingen binnen het bestuur resulteren in 1983 tot de splitsing van de turnkring. Jos BEELEN wordt voorzitter en leidt de club uit de crisis.

In september 1984 wordt de afdeling Volksdans op verzoek van de Heppense Fiblinas opgenomen in het programma van Jong&Sportief.

Jong & Sportief ziet haar ledenaantal stijgen tot 400. De club kreeg in oktober 1984 een belangrijk evenement toegewezen, de grootste organisatie in haar jonge bestaan: de “Europese Kampioenschappen Trampoline & Tumbling voor Juniores”.

Het Open Jazz- & Modern Danstornooi werd voor het eerst in 1985 georganiseerd. Het zou 30 edities meegaan. Als we op 4 januari de inschrijvingen startten, waren op 5 januari alle categorieën volzet.

Erik Kuenen

In 1985 start de vereniging met het inrichten van het jaarlijkse Open Jazz- & Modern Danstornooi. Het danstornooi zou 30 edities meegaan.

Tijdens een wedstrijd in Antwerpen maakt Jong & Sportief kennis met turnvereniging UNITAS uit Doesburg, Nederland. Groepen werden uitgewisseld tussen beide clubs.

Van 7 tot 12 juli 1987 nemen de turnsters van de Damesturnen deel aan het wereldfestival van de gymnastiek in Herning, Denemarken: de 8ste Gymnaestrada.

Quote van Mia

Mia Thijssens

Jong&Sportief kiest voor diversiteit en richt in februari 1988 de groep Schermen op.

Een jaar later organiseert de vereniging het gymnastiekfeest ter gelegenheid van “150 jaar beide Limburgen”.

In september 1991 wordt Saltarella opgericht. Saltarella is de dansafdeling van Jong&Sportief.

De dansers beginnen meteen aan een indrukwekkend traject. Op vraag van het BOIC treden ze op in “Barcelona 92”, een show waarmee de Belgische atleten worden voorgesteld aan pers en publiek voor de Olympische Spelen.

In seizoen 1992-1991 start Jong&Sportief met Trampoline.

Wanneer word jij Jong e Sportief?

Bewegen is altijd fijner samen